Gulerodskage med flødeostecreme
Opskrift på en lækker gulerodskage med flødeostecreme, valnødder og citron.
Vil du gerne bage en nem, lækker og klassisk gulerodskage, så har vi opskriften her. Gulerodskage er kendt af de fleste og gør sig perfekt på kaffebordet. Denne gulerodskage er med en lækker ostecreme med et strejf af citron.
Opskriften er til 1 kage (en form på ca. 20x30 cm)
Ingredienser
- Smør 300 gram
- Brun farin 300 gram
- Æg 4 M/L
- Hvedemel 300 gram
- Stødt kanel 3 tsk
- Bagepulver 3 tsk
- Gulerødder 350 gram (fintrevet)
- Valnøddekerner, hakkede 100 gram
- Rosiner 2 dl
Flødeostecreme
- Naturel flødeost
- Flormelis 100 gram
- Citronskal, økologisk 3-4 tsk
- Citronsaft 3-4 tsk
Fremgangsmåde
Først skal dejen til gulerodskagen laves. Pisk den bløde smør, brun farin og æg sammen i en skål.
Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen i en lille skål. I en anden lille skål blander du de revne gulerødder, valnøddekerner og rosiner sammen.
Bland skiftevis mel og kerne/gulerodsblanding sammen i smørblandingen.
Pisk blandingen grundigt og fordel dejen i formen. Husk at fore formen med bagepapir.
Gulerodskagen bages ca. 60 minutter ved 175 grader (almindelig ovn) og midt i ovnen.
Flødeostecreme
Når gulerodskagen er i ovnen, kan du begynde på flødeostecremen. Bland flormelis, citronskal og citronsaft sammen og rør grundigt rundt.
Cremen smøres på gulerodskagen når den er blevet kold. Som afslutning kan du pynte med hele eller hakkede valnøddekerner samt revet citronskal.