Prøv vores opskrift på gulerodstrekanter med bl.a. FiberHusk
Ingredienser:
300 g vand
400 g ylette
13 g tørgær
20 g FiberHUSK
7 g salt
5 g sukker (saccharose)
9 g rapsolie
50 g solsikkekerner
200 g havreklid
250 g fuldkornsmel
425 g hvedemel
200 g revet gulerod
Fremgangsmåde:
Lun vandet og udrør gær og FiberHUSK heri. Lad det hvile i 5 minutter.
Skræl gulerødderne og riv dem groft. Kom gulerødder og de øvrige ingredienser i FiberHUSK blandingen, melet af flere omgange.
Ælt dejen godt igennem. Dæk den til og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned, del den i 6 stykker, og tril hver dejklump til en stor bolle. Hver bolle skæres i 4 trekanter, der lægges på en bageplade med bagepapir.
Lad gulerodsstykkerne efterhæve i ca. 15 minutter.
Pensl stykkerne med syrnet mælkeprodukt og drys med havreklid.
Bag stykkerne ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Afkøles på en bagerist.
Opskrift: Økonoma Hanne Jensen for W. Ratje Frøskaller.