Fastelavnsboller med tonka bønne creme
Bag de lækreste fastelavnsboller med krydderier fra Mill & Mortar
Ingredienser
Dej:
40 g gær
150 g smør
1,5 dl mælk
4 spsk rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
2 æg
ca. 400-500 gram hvedemel
1/2 tsk havsalt
Creme:
4 æggeblommer
30 g rørsukker
6 tsk hvedemel
4 dl sødmælk
1/2 tsk ren vanillepulver eller lidt korn fra en vaniljestang
1/2 -1 revet tonka bønne
Remonce:
150 g rørsukker
150 g marcipan
125 g blødt smør
Pynt:
Glasur, smeltet chokolade, hindbærstøv, hakkede mandler, chokoladeperler
Sådan gør du
Dej: Smelt smørret sammen med mælk i en gryde til det er lunt - hæld det over smuldret gær, som røres ud deri. Sukker, stødt kardemomme, æg og salt tilsættes, og det hele røres godt sammen – Her kan du bruge en røremaskine.
Tilsæt mel indtil dejen bliver smidig og kan æltes uden at den klistrer for meget, men pas på ikke at tilsætte for meget mel. Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 45 minutter – i mens laves creme og remonce.
Creme: Alle ingredienser til cremen kommes i en gryde og varmes langsomt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Når cremen har en god tykkelse, tages den af varmen og køles af, inden den skal i bollerne.
Remonce: Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen i en skål, og stil det til side til senere. Når dejen har hævet, rulles den ud, og skæres Skær dejen ud i 18 lige store kvadrater på 11x11 cm med en skarp kniv. Kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver kvadrat, og fold alle fire hjørner ind på midten, så bollen lukkes godt, og indholdet ikke sniger sig ud.
Bollerne sættes med lukningen nedad på en bageplade – og hæver igen i cirka 1 time.
Inden bollerne skal i ovnen pensles de med sammenpisket æg, hvorefter de bages i 12-14 minutter ved 200 grader, varmluft, eller til de er lysebrune og gyldne.
Når fastelavnsbollerne er kølet helt af, pyntes de med tyk glasur eller smeltet mørk, chokolade . Drys med pynt, fx. bærstøv, chokoladeperler, kandiseret rose, hakkede mandler.
Opskrift fra Mill & Mortar