Snoet speltbrød med dadelfyld
Opskrift på snoet speltbrød med dadelfyld
Dej:
- 25 g gær
- 3 spsk kokosolie
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 2 spsk kokossukker
- 230-250 g fuldkornsspeltmel
- ½ tsk salt
- Dadel-remonce:
- 4 spsk kokosolie
- 1 spsk stødt kanel
- 8 soltørrede dadler
Fremgangsmåde:
- Smuldr gæren i en skål.
- Varm kokosolie op, til den lige smelter, og tilsæt mælk.
- Hæld blandingen over gæren, og rør den ud deri.
- Tilsæt æg og kokossukker.
- Rør det hele godt sammen.
- Tilsæt mel og salt. Hold lidt af melet tilbage - dejen må endelig ikke blive for tør.
- Ælt dejen godt sammen. Så snart den føles smidig og blød, kommes den tilbage i skålen.
- Hæver et lunt sted i ca. 1 time.
- Lav fyldet, mens dejen hæver.
- Kom kokosolie, kanel og dadler i en blender eller minihakker.
- Blend massen godt sammen.
- Når dejen er hævet, vendes den ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud til en aflang firkant - ca. 25x50 cm.
- Smør remoncen ud på hele overfladen, og rul dejen stramt sammen på den lange led til en ”pølse”.
- Placer ”pølsen” på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Klip eller skær nu ned gennem dejen - på nær 2 cm i toppen. Dejen skal ligne et par bukser.
- Sno buksebenene sammen, og form den til en krans, hvor begge ender mødes.
- Bag brødet ved 200°C i ca. 20 minutter.
Kilde: Ditte Ingemann. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.