Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Syndige chokolade-muffins

Uden mælk, gluten, nødder. Kan gøres æggefri.

6-8 stk.

Ingredienser:

80 gram kikærtemel*
70 gram kokospalmesukker**
3 spsk. kakaopulver***
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
Lidt salt
½ dl vegetabilsk mælk
1 bæger past. æggehvide (ca. 4 spsk. æggehvide=1 ½ æggehvide)****
2 spsk. olivenolie eller smeltet kokosolie
½ dl kogende vand*****


Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 180 grader. Sæt muffin-papirforme i en muffin-bradepande.
Bland de 6 øverste ingredienser sammen. 
Bland det med vegetabilsk mælk, æggehvider og olie. 
Hæld det kogende vand over, og rør sammen. 
Fordel dejen i muffinformene, og bag kagerne i 20-25 minutter ved 180 grader. 
Når en kniv eller strikkepind kan stikkes i en muffin, og komme ud ren, er kagerne færdige.
Lad kagerne køle af, inden der smøres topping på.

*Rismel, boghvedemel, hirsemel, majsmel (gør kagerne lidt mere tørre, ellers brug kun 70 gram), sojamel eller quinoamel kan bruges i stedet
**70-80 gram Sukrin, Sukrin Gold eller Birkesød. 35-40 gram Sukrin+ eller agavesirup (Erfaringen siger, at Sukrin tørrer kagerne lidt ud, så de skal ikke bage ligeså længe.)
***Carobpulver kan bruges i stedet. Dette søder lidt mere, så brug muligvis lidt mindre sødemiddel
****Æggefri løsning: 1 ½ tsk. HUSK/Skallin/Loppefrøskaller blandes med 4 spsk. vand. Lad det stå et par minutter, og rør det i som æggehvide. Æblemos eller bananpuré kan også bruges, men kagerne skal bage 5 minutter mere.
*****Kogende vand sætter gang i bagepulver og æggehvide. Dette gør, at kagerne hurtigere hæver i ovnen, men lunkent vand kan også bruges


Chokolade-kokosflødeskum

Ingredienser
En køleskabskold kokosmælk 
Brug al kokoscremen i toppen af kokosmælken, og gem det tynde lag kokos”vand” til en smoothie eller risret
½-¾ dl agavesirup, palmesukkersirup (Lav din egen - læs længere nede), honning, Sukrin melis eller ahornsirup
1 spsk. kokosolie, gerne med smag
½ tsk. vaniljepulver
¾ dl kakaopulver eller carobpulver

Sådan gør du:
Pisk alle ingredienser sammen i en skål med en elpisker. Hvis flødeskummet bliver for blødt, sættes det i køleskabet ½ times tid.

 
Palmesukkersirup

Ingredienser
1 dl kokospalmesukker
½ dl vand

Sådan gør du:
Smeltes sammen i en gryde på svag varme, til sirupslignende konsistens


Kilde: Madgudinden / Karina Villumsen

Sortér efter