Knasende knækbrød med frø
Opskrift på knasende knækbrød med bl.a. sesam- og hørfrø
Ingredienser:
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl birkes
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 2 1/2 dl sigtet speltmel
- 2 dl lunken vand
- 1 dl koldpresset olivenolie
- ca. 1 tsk. salt
Tip: Indholdet af frøene kan varieres efter behov.
Fremgangsmåde:
- Alle frø blandes sammen med salt.
- Hæld vand og olie i en skål, og rør frøene deri.
- Lidt efter lidt tilsætter du melet.
- Brug fingrene og ælt det til en smidig dej.
- Rul dejen ud på 2 stykker bagepapir, så det passer med 2 bageplader.
- Skær knækbrødene ud i ønsket størrelse med en skarp kniv.
- Bages til de er gyldne, ca 15 - 20 minutter, mellem 180-200 grader afhængigt af ovnen.
- På billedet er knækbrødet serveret med hvidost, radiser og røgsalt.
Kilde: "Økologiske fodspor på køkkenbordet", Lise Faurschou Hastrup.