Grovboller med chiafrø
Bag brød uden gluten
10-12 stk.
Ingredienser:
Ingredienser:
½ liter lunken vand
15 g loppefrøskaller
100 g quinottoflager/quinoaflager
2 spsk. tørret brændenælde
25 g græskarkerner
25 g chiafrø
1½ tsk. salt
1 tsk.bagepulver
75 g rismel
125 g boghvedemel
15 g loppefrøskaller
100 g quinottoflager/quinoaflager
2 spsk. tørret brændenælde
25 g græskarkerner
25 g chiafrø
1½ tsk. salt
1 tsk.bagepulver
75 g rismel
125 g boghvedemel
Fremgangsmåde:
Rør vand og loppefrøskaller sammen og lad det stå ca. 10 minutter til det bliver en grødagtig masse. Rør de øvrige ingredienser i. Når dejen skal samles helt, er det lettest at bruge hænderne. Kom herefter vand på hænderne og form dejen til boller. Pensl med olivenolie og pynt med græskarkerner og havregryn. Bages på 200 grader i 35 minutter. Det er vigtigt, at ovnen er helt varm, når bollerne sættes ind samt at bagetiden overholdes.
Kilde : Trine Vesteraa