Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Kerne-knækbrød med brændenældemel

Prøv vores opskrift på kerne-knækbrød med brændenældemel

KerneknækbrødAntal: 12 stk.

Dej:
  • 60 g kerner og frø, f.eks. hørfrø, sesamfrø,
  • Solsikkekerner, græskarkerner
  • 70 g havregryn, finvalset
  • 70 g grahamsmel
  • 1 spsk brændenældemel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk olivenolie
Andet:
  • 1 sammenpisket æg
  • Evt. sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°C. 
  2. Kom kerner, frø, havregryn, grahamsmel, brændenældemel, salt og bagepulver i en skål. 
  3. Tilsæt vand og olie. 
  4. Rør det hele godt sammen. Dejen skal være en smule klistret. 
  5. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir – ca. 3 mm tyk. 
  6. Fjern det øverste stykke bagepapir. 
  7. Stik dejen ud til runde knækbrød - 8 cm i diameter. 
  8. Læg dem på en bageplade med bagepapir. 
  9. Pensl med sammenpisket æg, og drys evt. med en smule sesamfrø.
  10. Bag knækbrødene i ca. 20 minutter ved 200°C.
Opbevar knækbrødene i en tætsluttende dåse.


Kilde: Ditte Ingemann. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Sortér efter