Kerne-knækbrød med brændenældemel
Prøv vores opskrift på kerne-knækbrød med brændenældemel
Antal: 12 stk.
Dej:
Dej:
- 60 g kerner og frø, f.eks. hørfrø, sesamfrø,
- Solsikkekerner, græskarkerner
- 70 g havregryn, finvalset
- 70 g grahamsmel
- 1 spsk brændenældemel
- 1 tsk salt
- 1 dl vand
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
- 1 sammenpisket æg
- Evt. sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°C.
- Kom kerner, frø, havregryn, grahamsmel, brændenældemel, salt og bagepulver i en skål.
- Tilsæt vand og olie.
- Rør det hele godt sammen. Dejen skal være en smule klistret.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir – ca. 3 mm tyk.
- Fjern det øverste stykke bagepapir.
- Stik dejen ud til runde knækbrød - 8 cm i diameter.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl med sammenpisket æg, og drys evt. med en smule sesamfrø.
- Bag knækbrødene i ca. 20 minutter ved 200°C.
Kilde: Ditte Ingemann. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.