Grovboller
Prøv Trine Vesteraas opskrift på grovboller
Antal: 10-12 stk.
Ingredienser:
- ½ l lunken vand
- 15 g skallin
- 100 g glutenfri havregryn
- 2 spsk tørret brændenælde
- 25 g græskarkerner
- 25 g chiafrø
- 1½ tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 75 g rismel
- 125 g boghvedemel
- Rør vand og skallin sammen. Lad det stå ca. 10 min., til det bliver en grødagtig masse.
- Rør de øvrige ingredienser i.
- Kom vand på hænderne, og form dejen til boller.
- Pensl med olivenolie.
- Pynt med græskarkerner og havregryn.
- Bages på 200ºC i ca. 30 min. Det er vigtigt, at ovnen er helt varm, når bollerne sættes ind, samt at bagetiden overholdes!
NB! Denne opskrift kan også bruges til grovflütes.
Kilde: Trine Vesteraa - Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.