Kanelsnegle, glutenfrie
Opskrift på glutenfri kanelsnegle fra 'Naturlig Glutenfri Bagning'
Antal: 24 stk.
Ingredienser, dej:
- 450 g letmælk
- FiberHUSK®:
- 1 strøget spsk + 2 strøgne tsk
- 450 g rismel
- 200 g Maizena (majsstivelse)
- 100 g blødt smør eller margarine
- 90 g sukker
- 25 g gær
- 1/2 tsk stødt koriander
- 120 g æg
Ingredienser, fyld:
- 75 g blødt smør
- 100 g sukker
- 3 spsk stødt kanel
- Dejen bør røres med maskine.
- Mælken lunes (håndvarm) og kommes i røreskålen sammen med Huskpulver. Blandingen røres i 5 min., så Huskpulveret gelerer.
- Melsorterne, smør, sukker, smuldret gær og koriander afvejes i en særskilt skål.
- Æggene røres ind i den gelerede mælkeblanding.
- De afvejede ingredienser kommes ligeledes i røreskålen og røres med i 15 min.
- Kanel og sukker blandes i en lille skål.
- Smør hænderne i olie, inden dejen håndteres, og vend dejen ud på bordet.
- Drys lidt Maizena på bordet. Dejen deles i 2 dele. Hver del trilles til en aflang, tyk pølse.
- Pølserne udrulles med en kagerulle en ad gangen til 1/2-1 cm tykke firkanter.
- Smørret fordeles over dej-firkanterne.
- Kanel-sukkerblandingen drysses over, og firkanterne rulles sammen til roulader.
- Rouladerne skæres ud i 24 lige store stykker, som lægges på en bage-papir-beklædt plade.
- Hævning og bagning: Sneglene dækkes med et let, fugtigt klæde og stilles lunt (28 °C) til hævning i ca. 1 time.
- Smør sneglene med sammenpisket æg. Bages ved 250 °C i 10-15 min.
Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning.
W. Ratje Frøskaller.