Bananbrød med FiberHUSK
Dette saftige, velsmagende bananbrød er næsten som at spise kage uden at være det. Spis det til morgenmad eller som snack i løbet af dagen. Smager også dejligt med smør på.

Forberedelse 20 minutter, bagetid 60 minutter
Dette saftige, velsmagende bananbrød er næsten som at spise kage uden at være det. Spis det til morgenmad eller som snack i løbet af dagen. Smager også dejligt med smør på.
½ dl kokosolie + lidt ekstra til formen
30 g flydende honning
2 store eller 3 små modne bananer
1 alm banan
4 store æg
1 dl mælk, evt. havremælk
280 g mandelmel
15 g FiberHUSK®
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
½ tsk natron
½ tsk kanel
½ tsk salt
1 dl hakkede valnødder
Forvarm ovnen til 180 grader almindelig varme, og find en brødform frem (her bruges en form med målene H7 x B12 x L31 cm).
Start med at piske kokosolie og honning sammen, indtil de er godt blandet.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk, så de bliver godt integreret i blandingen.
Mos de modne bananer og rør dem i sammen med mælken.
Tilsæt bagepulver, vaniljepulver, natron, kanel, salt, FiberHUSK® og halvdelen af mandelmelet, og pisk dejen godt sammen. Gem en spiseskefuld mandelmel, og tilsæt resten af mandelmelet.
Vend de hakkede valnødder i dejen.
Smør brødformen grundigt med kokosolie og drys den med mandelmel for at sikre, at brødet slipper formen nemt efter bagning.
Hæld dejen i formen.
Skræl den sidste banan, skær den i to på langs, og placer den på toppen af dejen, pres den let ned.
Bag brødet i ovnen i cirka 60 minutter, eller indtil en tandstik kan stikkes ind og trækkes ud uden dejrester.
Tag brødet forsigtigt ud af formen, og lad det køle af på en rist i mindst 30 minutter, før du skærer og serverer.