Chia crackers glutenfri
Et superb mellemmåltid med mange fibre og god smag
12 styk
Ingredienser:
4 spsk. knust chiafrø
4 spsk. quinoamel
4 spsk. majsmel
4 spsk. revet sød kartoffel
eller anden rodfrugt
4 spsk. hakket semitørret tomat
2 spsk. hakkede græskarkerner
2 spsk. olivenolie
2 tsk. tørret basilikum
2 fed revet hvidløg
1 tsk. salt
Evt. 1 tsk. bagepulver
Sådan gør du
Bland de knuste chiafrø med det varme vand, og lad blandingen stå 10 minutter.
Chiafrø suger meget væske - op til 10 gange sin egen vægt. Brug derfor gerne 600 ml lunkent vand - kog vand og tilsæt koldt vand indtil du opnår den rette temperatur.
Bland quinoamel, majsmel, basilikum, salt og evt. bagepulver. Tilsæt de opblødte chiafrø til den tørre blanding.
Bland godt, og tilsæt de øvrige ingredienser. Det hele æltes grundigt.
Lav 12 kugler af dejen, og pres dem flade på bagepapiret. Bag dem ca. 20 minutter ved 185 grader, eller til de er let gyldne.
Kilde: Mirakelfrøet chia af Søren Lange og Mette Bender