Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Økologisk chokoladekage

Opskrift på økologisk chokoladekage

Økologisk chokoladekageIngredienser:

  • 6 æg str. L
  • 500 g rørsukker
  • 1½ dl mandelmælk
  • 1½ dl soyayoghurt
  • 250 g laktosefri fedstof
  • ¼ stang vanilje el. ½ tsk vaniljepulver
  • 400 g quinoa- eller boghvedemel
  • 75 g kakao

Redskaber: Bradepande 30x40 cm

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og sukker til det skummer. 
  2. Hak vaniljestangen fint. 
  3. Hæld mandelmælk, fedstof, den hakkede vaniljestang i en gryde. 
  4. Giv massen et opkog. 
  5. Sigt mel og kakao sammen to gange. 
  6. Bland de opvarmede ingredienser i æggemassen lidt efter lidt under omrøring. 
  7. Pisk videre et par minutter. 
  8. Vend mel og kakao i med et piskeris til det er blandet godt – dog uden at luften går ud af dejen.
  9. Fordel massen i en smurt bradepande foret med bagepapir. 
  10. Bag kagen ved 180ºC i ca. 35 min. Mærk efter om kagen er gennembagt ved at stikke en træpind ned i kagen. Hvis der hænger dej ved træpinden, skal kagen bage lidt længere. 
  11. Tag kagen ud af ovnen. 
  12. Læg bradepanden med bunden opad på en bagerist med bagepapir. 
  13. Giv bradepanden et hårdt bank på bunden, så kagen slipper. 
  14. Lad kagen afkøle med bunden opad.
Sortér efter