Økologisk chokoladekage
Opskrift på økologisk chokoladekage
Ingredienser:
- 6 æg str. L
- 500 g rørsukker
- 1½ dl mandelmælk
- 1½ dl soyayoghurt
- 250 g laktosefri fedstof
- ¼ stang vanilje el. ½ tsk vaniljepulver
- 400 g quinoa- eller boghvedemel
- 75 g kakao
Redskaber: Bradepande 30x40 cm
Fremgangsmåde:
- Pisk æg og sukker til det skummer.
- Hak vaniljestangen fint.
- Hæld mandelmælk, fedstof, den hakkede vaniljestang i en gryde.
- Giv massen et opkog.
- Sigt mel og kakao sammen to gange.
- Bland de opvarmede ingredienser i æggemassen lidt efter lidt under omrøring.
- Pisk videre et par minutter.
- Vend mel og kakao i med et piskeris til det er blandet godt – dog uden at luften går ud af dejen.
- Fordel massen i en smurt bradepande foret med bagepapir.
- Bag kagen ved 180ºC i ca. 35 min. Mærk efter om kagen er gennembagt ved at stikke en træpind ned i kagen. Hvis der hænger dej ved træpinden, skal kagen bage lidt længere.
- Tag kagen ud af ovnen.
- Læg bradepanden med bunden opad på en bagerist med bagepapir.
- Giv bradepanden et hårdt bank på bunden, så kagen slipper.
- Lad kagen afkøle med bunden opad.