Brød
Du finder også spændende opskrifter, ingredienser og meget mere der gør din brødoplevelse fuldendt. God fornøjelse.
Fremstilling af brød | Typer af brød | Bag dit eget brød | Køb brød hos Helsam
Brød er en basal fødevare i store dele af verden og som fremstilles ved bagning eller stegning. Grund ingredienserne i brød er mel, vand og gær eller surdej. Herudover kan der i basisdejen tilsættes næsten alle former for kerner f.eks. solsikke, chia, boghvede, græskarkerner osv. Nødder i form af hasselnødder, valnødder, mandler er også et godt supplement, da mange nødder indeholder olier. Også grøntsager som gulerødder anvendes til bagning af brød. På den måde opleves det at brødet ikke så hurtigt kommer til at virke tørt. Afhængig af valget af mel, kerner, nødder og grøntsager ændres både brødet smag og næringsværdi.
Mange oplever i dag at de med fordel kan undgå hvedemel i brød. Netop hvedemel kan erstattes af rugmel, spelt eller andre former for mere rustikke meltyper. Da mel er den største ingrediens i brød kan man med fordel være opmærksom på producentens valg af råvarer samt bearbejdning af denne. Mel er ikke bare mel heller ikke selv om melet tilhører samme type f.eks. hvede, rug eller byg. Med tiden har meget korn gennemgået en forædling for at optimere udbyttet ligesom det bearbejdes og males på moderne kværne.