- Spar 39%Outlet
- Udsolgt
- Udsolgt
Fremstilling af brød
Brød er en basal fødevare i store dele af verden og som fremstilles ved bagning eller stegning. Grund ingredienserne i brød er mel, vand og gær eller surdej. Herudover kan der i basisdejen tilsættes næsten alle former for kerner f.eks. solsikke, chia, boghvede, græskarkerner osv. Nødder i form af hasselnødder, valnødder, mandler er også et godt supplement, da mange nødder indeholder olier. Også grøntsager som gulerødder anvendes til bagning af brød. På den måde opleves det at brødet ikke så hurtigt kommer til at virke tørt. Afhængig af valget af mel, kerner, nødder og grøntsager ændres både brødet smag og næringsværdi.
Mange oplever i dag at de med fordel kan undgå hvedemel i brød. Netop hvedemel kan erstattes af rugmel, spelt eller andre former for mere rustikke meltyper. Da mel er den største ingrediens i brød kan man med fordel være opmærksom på producentens valg af råvarer samt bearbejdning af denne. Mel er ikke bare mel heller ikke selv om melet tilhører samme type f.eks. hvede, rug eller byg. Med tiden har meget korn gennemgået en forædling for at optimere udbyttet ligesom det bearbejdes og males på moderne kværne.
Typer af brød
Leder du efter brød til frokosten, middagen eller andet? Du kan frit vælge mellem lækre baguettes, brunchbollemix, rudbrød og ciabattabrød. Mange af brødende er glutenfri og med mange kostfibre. Du kan læse mere om de enkelte brød, ved at klikke dig ind på det du ønsker at vide mere om.
Bag dit eget brød
Har du mod på at bage dit eget brød? Du finder alle ingredienser her på Helsam.dk. Opskrifter finder du her, og der er helt sikkert en der passer til din smag. Vi har et kæmpe udvalg i mel, frø, kerner, nødder der gør at du kan sammensætte et brød ligesom du ønsker det.