Gulerodskage med spelt
Prøv vores gulerodskage med speltmel
Bønnespiren i Esbjerg har sendt os opskriften på denne helt specielle gulerodskage med speltmel.
Ingredienser:- 2 dl sesam el. macadamia olie
- 3 dl rørsukker
- 2 spsk. Ahornsirup
- 2 dl kokosmel
- 5 dl sigtet speltmel
- 5 dl fintrevet gulerod
- 1 dl grov revet æble
- 1 tsk reven citron skal
- saften fra en ½ citron
- 250 g mandler (halvdelen fint hakket, resten grovhakket)
- 2 dl tørret frugt (figner, rosiner, abrikoser el. lign.)
- 2 spsk. solsikkekerner (ristet på en tør pande tilsat 1 lille teske tamari)
- 3 teske kanel
- 1 teske vanille
- ½ teske kardemomme
- 3 spsk. ananas saft
- 4 æg
- 1 spsk. bagepulver tilsættes lige før æggehviderne.
Fremgangsmåde:
- Rør olie og sukker sammen, bland ovenstående i.
- Æggeblommerne tilsættes sammen med de øvrige ingredienser, men hviderne tages fra, piskes stive og vendes forsigtig i til allersidst.
- Dejen fyldes i en flad (smurt) form.
- Bages ved 190 grader i ca. 40 min.
Nydes evt. med en spsk. creme Fraiche.
Velbekomme!