Mandelsmåkager
Opskrift på skønne mandelsmåkager
Antal: Ca. 40 stk.
Ingredienser:
- 200 g hvedemel
- 25 g rå lakridsrodspulver
- eller kakao
- 150 g smør
- 150 g mandelmel
- eller nødder blendet til fint mel
- 125 g rørsukker
- 1 æg
- 20 g frysetørrede blåbær
Fremgangsmåde:
- Bland mel, lakridsrodspulver eller kakao i en skål. Smuldr små stykker koldt smør mellem fingrene i melet, til det ligner revet ost.
- Rør mandelmel og rørsukker i. Slå ægget ud i skålen. Pisk det i med en gaffel. Kom blåbærrene i dejen, og tryk dejen sammen.
- Tænd ovnen på 175º C med varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
- Tril dejen til ca. 40 kugler. Tryk dem flade mellem hænderne, så de har en diameter på ca. 4 cm. Sæt dem på bagepladerne med lidt afstand.
- Bag kagerne i ovnen 12-14 min. Afkøl på en bagerist.
Kilde: Katrine Klinken. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.