Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Mandelsmåkager

Opskrift på skønne mandelsmåkager

MandelsmåkagerAntal: Ca. 40 stk.

Ingredienser:

  • 200 g hvedemel
  • 25 g rå lakridsrodspulver
  • eller kakao
  • 150 g smør
  • 150 g mandelmel
  • eller nødder blendet til fint mel
  • 125 g rørsukker
  • 1 æg
  • 20 g frysetørrede blåbær

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, lakridsrodspulver eller kakao i en skål. Smuldr små stykker koldt smør mellem fingrene i melet, til det ligner revet ost.
  2. Rør mandelmel og rørsukker i. Slå ægget ud i skålen. Pisk det i med en gaffel. Kom blåbærrene i dejen, og tryk dejen sammen.
  3. Tænd ovnen på 175º C med varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
  4. Tril dejen til ca. 40 kugler. Tryk dem flade mellem hænderne, så de har en diameter på ca. 4 cm. Sæt dem på bagepladerne med lidt afstand.
  5. Bag kagerne i ovnen 12-14 min. Afkøl på en bagerist.


Kilde: Katrine Klinken. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Sortér efter