Marmorkage
Prøv vores opskrift på marmorkage med bl.a. FiberHusk
Ingredienser:
Kilde: W. Ratje Frøskaller.
- 150 g hvedemel
- 30 g FiberHUSK
- 10 g bagepulver
- 200 g melis
- 50 g kartoffelmel
- 200 g rapsolie
- 4 æg
- ¾ dl vand
- 10 g vanillesukker
- ½ dl Aronia- eller solbærsaft
- 25 g kakao
- Sukker, olie, FiberHUSK, æg, vand og vanillesukker kommes i en skål og røres kraftigt sammen til en ensartet masse.
- Hvedemel, bagepulver og kartoffelmel blandes ved at passere det gennem en sigte.
- Det hele røres kraftigt til massen igen er ensartet.
- 1/3 tages fra og blandes med 25 gram kakao.
- 1/3 tages fra og blandes med ½ dl. Aronia- eller solbærsaft.
- Smør to bageforme og drys dem med mel.
- Kom lagvis af de tre masser i formene. Fyldes ca. 1/3 op, da massen hæver en del.
- Bages ved 160-170 grader i ca. 45 minutter alt efter størrelse og facon på formene.
Kilde: W. Ratje Frøskaller.