Rugbrød med boghvede
Prøv vores øko-opskrift på rugbrød med boghvede.
Ingredienser:
- 6 dl vand (4+1+1)
- 75 g hørfrø
- 10 svesker
- 50 g gær
- 1 tsk honning
- 3 tsk havsalt
- 150 g fuldkornsrismel
- 150 g hirseflager
- 100 g majsmel
- 100 g boghvedegryn
- 50 g solsikkekerner, græskarkerner
Fremgangsmåde:
- Læg hørfrøene i en skål, og overhæld dem med 4 dl kogende vand. Lad dem trække i 1 time.
- Blend sveskerne med 1 dl vand.
- Opløs gæren i en skål i 1 dl vand.
- Tilsæt derefter sveskeblandingen og resten af ingredienserne.
- Bland det hele godt sammen, og rør til dejen er svampet.
- Læg bagepapir i en rugbrødsform, og hæld dejen i.
- Lad brødet hæve i 1 time.
- Bag i 1 time og 15 min. ved 175º C i varmluftsovn.
Kilde: Opskriften er udgivet i samarbejde med Økologisk Landsforening. Kampagnen er støttet af Ministeriet, landbrug og Fiskeri.