✔ Fri fragt fra 299 kr.     ✔ Levering 1-3 hverdage.     ✔ Køb online - returnér i butik!     ✔ Info om ændringer på Helsam.dk

Bagværk

Gå på opdagelse i lækre opskrifter på bagværk – lige fra boller og knækbrød til kokosmuffins og kransekage.

Uanset om det er til dig selv, familien, gæster, skole, arbejde eller noget andet, finder du helt sikkert en opskrift til formålet. Der er både sunde, og knap så sunde opskrifter, men alle smager godt og er nemme at følge. Størstedelen af ingredienserne til opskrifterne finder du her på helsam.dk, eller i en af vores mange butikker.


Er du glutenintolerant finder du også opskrifter der passer til dig, og som intet glutenindhold har. 



Bage tips

Bagning med glutenfri mel: Glutenfri produkter kan være lidt vanskeligere at bage med netop på grund af den manglende gluten.

Her får du derfor et par tips til bagning med glutenfrit mel.



Bagning med mandelmel: Er du opmærksom på, at bagværk med 100% mandelmel hænger dårligere sammen end bagværk med hvedemel? - Og at du derfor kan tilsætte et bindemiddel som FiberHusk eller johannesbrødkernemel?

Læs mere her, om hvordan du bruger mandelmel i brød og kager.



Alternativ til æg: Hvis du søger et alternativ til æg, er vores æggeerstatning nem at lave og bruge i din yndlingsopskrift.

  • Økologisk chokoladekage

    Økologisk chokoladekage

    Ingredienser: 6 æg str. L 500 g rørsukker 1½ dl mandelmælk 1½ dl soyayoghurt 250 g laktosefri fedstof ¼ stang vanilje el. ½ tsk vaniljepulver 400 g quinoa- eller boghvedemel...

  • Vanilje-muffins

    Vanilje-muffins

    Antal: 12 stk. Ingredienser: 150 g smør 150 g rørsukker ½ stang vanilje 3 æg 150 g hvedemel ½ tsk bagepulver 2 spsk kokosmel Evt. 1 spsk hybenpulver ½ citron,...

  • Trekornsbrød, glutenfrit

    Trekornsbrød, glutenfrit

    Ingredienser: 200 g kogende vand 90 g knækket boghvede 40 g sesamfrø 40 g hørfrø 400 g lunkent vand 2 strøgne spsk FiberHUSK® 200 g hirsemel 370 g rismel 100...

  • Teboller, glutenfrie

    Teboller, glutenfrie

    Antal: 12-14 stk. Ingredienser: 500 g letmælk FiberHUSK®: 1 strøget spsk + 1 strøget tsk 620 g rismel 100 g Maizena (majsstivelse) 70 g sukker 80 g blødt smør eller...

  • Syndige chokolade-muffins

    Syndige chokolade-muffins

    6-8 stk. Ingredienser: 80 gram kikærtemel* 70 gram kokospalmesukker** 3 spsk. kakaopulver*** 2 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljepulver Lidt salt ½ dl vegetabilsk mælk 1 bæger past. æggehvide (ca. 4...

  • Svampet chokoladekage

    Svampet chokoladekage

    Ingredienser: 250 g smør 250 g chokolade 250 g rørsukker 4 æg 100 g mel Fremgangsmåde: Smør chokolade og rørsukker smeltes. Æggene piskes og vendes i chokolademassen. Melet vendes i...

  • Surdejsbrød med mariagertobahvedemel

    Surdejsbrød med mariagertobahvedemel

    Ingredienser375 g lunkent vand500 g mariagertobahvedemel18 g salt200 g frisk surdej1 lufttæt beholder + lidt olivenolie1 aflang hævekurv (kan undværes) Sådan gør du1. Hæld surdejen i en skål og bland...

  • Super lav-selv-proteinbar

    Super lav-selv-proteinbar

    Denne rawfood proteinbar indeholder alt det, som du behøver før og efter træningen! RAW, vegan, laktose- og glutenfri.  Antal: 10-12 stk. Ingredienser: 1 dl hampprotein pulver ½ dl chiafrø ½...

  • Stenalder boller

    Stenalder boller

    Antal: 10-12 boller. Ingredienser: 1 dl kværnede hørfrø 1 dl kværnede sesamfrø 1 dl solsikkekerner 4 dl kokosmel 100 g mandelmel 1 nip salt 4 spsk Fiber Husk 1 pk...

  • Snoet speltbrød med dadelfyld

    Snoet speltbrød med dadelfyld

    Dej: 25 g gær 3 spsk kokosolie 1 dl mælk 1 æg 2 spsk kokossukker 230-250 g fuldkornsspeltmel ½ tsk salt Dadel-remonce: 4 spsk kokosolie 1 spsk stødt kanel 8...

  • Signes Super Sunde Sportsboller

    Signes Super Sunde Sportsboller

    Antal: 20 stk. Ingredienser: 7 dl koldt vand 20 g gær 1 spsk Himalaya salt 2 spsk olivenolie 2 spsk hybenpulver 1 dl tørret brændenælde 1 dl havreklid ½ dl...

  • Rugbrød med boghvede

    Rugbrød med boghvede

    Ingredienser: 6 dl vand (4+1+1) 75 g hørfrø 10 svesker 50 g gær 1 tsk honning 3 tsk havsalt 150 g fuldkornsrismel 150 g hirseflager 100 g majsmel 100 g...

  • Rosinboller med FiberHUSK

    Rosinboller med FiberHUSK

    Ingredienser: 4 æg 1 dl kokosmælk 30 gram smeltet smør 1/4 dl FiberHUSK® 3/4 dl mandelmel (fra Funktionel mad) 4 spsk. sukrin 2 tsk. bagepulver 1 dl rosiner Fremgangsmåde: De...

  • Saftige rosinscones

    Saftige rosinscones

      Opskriften rækker til ca. 8 stk. Ingredienser: 225 g sigtet speltmel 2 tsk bagepulver 1/4 tsk havsalt 25 g rørsukker 50 g koldt smør eller kokosolie 1 æg 1...

  • Risflutes, glutenfrie

    Risflutes, glutenfrie

    Antal: 9 stk. Ingredienser: 450 g vand FiberHUSK®: 1 strøget spsk +1 strøget tsk 330 g rismel 100 g Maizena (majsstivelse) 40 g olie 25 g sukker 20 g gær...

  • Raw Gojikugler

    Raw Gojikugler

    Goji-kugler er perfekt til madpakken, på farten eller til mellemmåltid, da de kan holde dig i flere dage i køleskabet eller kan fryses ned. De er smækfyldt med energi, antioxidanter,...

  • Rabarberkage

    Rabarberkage

    Ingredienser: Rabarber (ca. 1 tallerkenfuld) 65 g økologisk smør 100 g rørsukker 150 g hvedemel 4 æggeblommer 1 tsk vanillesukker 2 tsk bagepulver Fremgangsmåde: Æggeblommerne skilles fra hviderne, og blommerne...

  • Proteinkugler

    Proteinkugler

    Antal: 18 stk. Ingredienser: 150 g dadler 60 g mandler 4 spsk ærteprotein pulver 2½ spsk kakaopulver ¼ tsk vaniljepulver 4-5 spsk vand Evt. kokosmel Fremgangsmåde: Findel dadler og mandler...