Mandelmuffins med æble og kanel
Opskrift på mandelmuffins med æble og kanel
Antal: 6 stk
Dej:- 100 g havregryn
- 100 g mandelmel
- 1 nip salt
- 1 tsk bagepulver
- 1-2 tsk stødt kanel
- 4 spsk kokosolie
- 1 æg
- 2 dl mandelmælk
- 1 moden banan
- 1 æble, revet
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°C.
- Rør havregryn, mandelmel, salt, bagepulver og kanel sammen i en skål.
- Pisk kokosolie, æg og mælk sammen i en anden skål.
- Rør de tørre og de våde ingredienser sammen til en dej.
- Mos bananen og rør den i dejen sammen med revet æble.
- Fordel dejen i muffinforme af papir.
- Bag kagerne i ovnen ved 200°C i ca. 30-35 minutter, til de er gennembagte.
- Lad kagerne køle helt af inden servering.
- Stil dem gerne på køl i ca. 30 minutter, så de får en mere fast konsistens.
- Inden servering toppes kagerne med en skefuld drænet yoghurt, ristede mandelflager og et drys flormelis.
Kilde: Ditte Ingemann. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.