Helsam har et bredt sortiment af lækre kvalitetsmarmelader, syltetøj og gelè. De lækre, sødmefyldte produkter er fremstillet af de bedste råvarer og fås med eksotiske frugter og forskellige bær og som økologiske.
Helsam har et bredt sortiment i lækre kvalitets honning, marmelader, syltetøj og gelè.
Marmelade, syltetøj og gelè kan købes i mange smagsvarianter fremstillet af eksotiske frugter og bær og mange i økologiske kvaliteter.
I flere marmelader bruges hele frugten hvorfor de økologiske produkter er at foretrække hvis du gerne vi undgå rester af rester af sprøjtegifte og andre pesticider.
I Danmark har også opfundet begrebet syltetøj. Det der kendetegner syltetøj er at det indeholder en blanding af hele frugter, frugtstykker, sukker eller frugtsaft samt en ingrediens der fremkalder en passende tyk konsistens.
Modsat syltetøj så er gelè fremstillet af frugtsaft uden frugt kød og i en vandigt
konsistens. Gelé tilsættes et fortykkelsesmiddel således at saften binde sammen og bliver til gelè.
For at honningbierne kan overvintre indsamler de nektar fra blomster, bladlusenes ekskrementer og fra nektar fra bregner og visse løvtræers blade.
I biernes mave omdannes nektaren til flydende honning. Under denne proces fordamper en del af vandindholdet og bliver mindre end 20% hvilket bevirker at den flydende honning bliver lagerfast i konsistensen. Når bierne har afleveret honningen i vokstavlerne fjernes disse og bierne får i stedet for sukkervand som
erstatning, så de kan overleve vinteren.
Da honning indeholder vitaminer, mineraler, antioxidanter og enzymer er honning mere sundt end almindeligt sukker. Da honning har et minimum af vandindhold og et koncentreret indhold af sukker kan bakterier og svampe ikke formere sig i honning hvorfor honning er langtidsholdbar. Selv om honningen over tid krystalliserer forringes indholdet ikke.
Honning findes i mange varianter afhængig af hvilket område bierne har haft
mulighed for at indsamle nektar i. Ved at analysere pollenkornene kan honning typen defineres hvis ikke det tydeligt fremgår af smagen.
Blomsterhonning – (mild i smagen med en fin, karakteristisk duft)
Skovhonning – (meget mørk, neutralt sød)
Lynghonning – (mørk og krydret)
Urtehonning – (hver krydderurt leverer en mørk og ganske karakterfuld honning)
Lindehonning – (mild i smagen, lys i farven)
Rapshonning – (meget mild, meget lys, krystalliserer hurtigt)
Kløverhonning – (mild, lys og med en blid smag)
Tahin kan bruges som erstatning for smør. Tahin fremstilles af sesam der ristes, knuses og bearbejdes til sesampasta. Tahin har sin oprindelse i Mellemøsten. Tahin bruges til smørelse på brød, pita og til saucer. Tahin kan også bruges som dip til grøntsager. Tahin er ikke fedtfattigt men en vegetabilsk erstatning for smør.
Tahin kan røres op med hvidløg, citron eller et hvilken som helst andet krydderi afhængig af den smagsvariant du ønsker.
Du kan også tilsætte tahin i kikærtemosen hummus og på den måde opnår du en nøddeagtig smag.