Speltboller med gulerødder og solsikkekerner
Nemme madpakkeboller bagt med sigtet speltmel.
Ingredienser
3 dl lunkent vand
7 dl sigtet speltmel
20 g gær
11 g salt
2 revne gulerødder (ca. 100 g)
Solsikkekerner
Ca. 5 stk. store boller
Sådan gør du
1. Udrør gær og salt i lunkent vand og tilsæt sigtet speltmel. Ælt dejen sammen med hænderne.
2. Tilsæt revet gulerod og ælt det ind i dejen. Dejen skal være fugtig og glat.
3. Dæk skålen med husholdningsfilm eller et låg. Sæt dejen til at hæve et lunt sted til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
4. Tænd ovnen på 230°C over- og undervarme. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og hak forsigtigt dejen ud til boller med en dejskærer. Rul bollerne i solsikkekerner.
5. Sæt en bradepande med kogende vand nederst i ovnen. Løft bollerne forsigtigt over på en varm bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 7 min. med damp fra bradepanden.
6. Derefter tages bradepanden ud af ovnen, og bollerne bages videre i ca. 10 min., indtil de er flotte gyldenbrune (kernetemperatur 98°C).
7. Lad bollerne køle af på en rist, inden de serveres.
Opskrift af Aurion