Signes Super Sunde Sportsboller
Prøv opskriften på Signes Super Sunde Sportsboller
Antal: 20 stk.
Ingredienser:- 7 dl koldt vand
- 20 g gær
- 1 spsk Himalaya salt
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk hybenpulver
- 1 dl tørret brændenælde
- 1 dl havreklid
- ½ dl solsikkefrø
- ½ dl chiafrø
- ½ dl gojibær
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl quinoamel
- 2 dl emmermel
- 2 dl sigtet speltmel
- 4 dl hvedemel
- Desuden: Hel quinoa eller blå birkes til pynt
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Rør kraftigt ca. 15 minutter, indtil dejen er blank, skinnende og elastisk – men stadig blød.
- Stil dejen i køleskabet tildækket med husholdningsfilm.
- Form dejen til boller med en ske.
- Sæt dem på en bageplade og stil dem tildækket med et fugtigt klæde til efterhævning et lunt sted til de har dobbelt størrelse.
- Bag bollerne i 20 – 25 minutter ved 200°.
Bollerne holder sig friske i op til en hel uge, da de er ret fugtige. De kan spises, som de er og behøver ingen pålæg. Bollerne mætter i lang tid.
Tip! Dejen kan holde sig i op til 3 dage i køleskabet, så du kan bage præcis, når det passer dig.
Hvis du ikke har mod på så mange ingredienser – så brug i alt 3 dl frø samt 9 dl mel.