Chokoladeboller m. FiberHUSK
Opskrift på de skønneste chokoladeboller med FiberHUSK
Ingredienser:
Opskrift: W. Ratje Frøskaller
- 300 g letmælk
- 20 g FiberHUSK
- 8 g tørgær 8 g
- 50 g havregryn
- 50 g mørk chokolade med 75 % kakaoindhold
- 10 g sukker (saccharose)
- 18 g rapsolie
- 1 æg
- 325 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- Lun vandet, og udrør gær og FiberHUSK heri. Lad det hvile i 5 minutter.
- Tilsæt havregrynene, og lad FiberHUSK blandingen trække yderligere 5 minutter.
- Hak chokoladen groft og kom den i blandingen.
- Bland de øvrige ingredienser i melet af flere omgange.
- Ælt dejen godt igennem.
- Dæk dejen til, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca ½ time.
- Slå dejen ned, og form den til ca. 20 boller.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve ca. 20 minutter.
- Bag bollerne på midterste ovnrille ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
- Afkøles på en bagerist.