Melfrit nøddebrød
Prøv vores spændende opskrift på melfrit nøddebrød
Til 1 rugbrødsform
Ingredienser:
- 100 g mandler med den brune hinde
- 100 g hasselnødder med den brune
- hinde
- 100 g hørfrø
- 100 g hvide sesamfrø
- 100 g solsikkekerner
- 100 g valnødder
- 100 g pinjekerner
- (gerne med den brune hinde)
- 100 g grønne græskarkerner
- 6 æg
- 1 dl olivenolie
- (god Omega-3-rig olie)
- Salt
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 160 °C.
- Bland alle ingredienser sammen.
- For en rugbrødsform med bagepapir og fyld dejen heri.
- Kom ”brødet” i ovnen og bag det 1 time.
- Vend det herefter ud af formen og lad det køle af på en rist.
Hvis du skal bruge brødet til ost, kan du tage godt 10 g af hver slags nødder fra og erstatte dem med frugter eller tørrede bær uden tilsat sukker.
Få opskriften i en flot PDF-fil HER.
Kilde: "Stenalderkost – Palæo-opskrifter til det moderne menneske." af Thomas Rode Andersen.
Foto: Mikkel Adsbøl.