Glutenfri
spændende opskrifter og tips til dig, som gerne vil leve glutenfrit
Har du glutenallergi, eller vil du bare gerne reducere dit indtag af gluten, kan du hente inspiration i opskrifterne her på siden. Hvis du gerne vil leve glutenfrit, kan du uden problemer erstatte hvedemel med rismel i hverdagsretter som f.eks. frikadeller eller saucer.
Bagværk kan derimod være en udfordring. Det kan være svært at finde glutenfrit mel, som har samme hæveevne som glutenholdigt mel.
Derfor kræver det en særlig teknik at bage glutenfrit. Se mere i de enkelte opskrifter.
Tips til bagning med glutenfrit mel
• Du kan bage glutenfrit med f.eks. groft rismel, majsmel (polenta), quinoamel, amaranthmel, boghvedemel eller hirse.
• Tilbered dejen i en røremaskine eller food processor. På den måde får du mere luft ind i dejen.
• Glutenfrit brød bliver hurtigt tørt. Det kan derfor være en idé at fryse brødet ned, så snart de er kølet ned til stuetemperatur.
Når du skal spise brødet, tager du det op af fryseren, stænker det med lidt vand og luner det i ovnen. Så er brødet som nybagt. Læs mere om det at være glutenintolerant i vores samling af informative artikler, og få mere viden om hvad du bør undgå i din kost.