Saftige rosinscones
Opskrift på saftige scones med rosiner!
Opskriften rækker til ca. 8 stk.
Ingredienser:
- 225 g sigtet speltmel
- 2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk havsalt
- 25 g rørsukker
- 50 g koldt smør eller kokosolie
- 1 æg
- 1 dl skyr
- 75 g mørke rosiner
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Bland de tørre ingredienser i en skål.
- Skær smørret i tern og smuldr det ud i melblandingen.
- Bland æg og skyr i en anden skål.
- Tilsæt rosinerne i melblandingen og lav en fordybning i midten.
- Hæld æggeblandingen i og miks det hurtigt sammen.
- Vend dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og form den til en rektangel med en højde på ca. 3-4 cm.
- Skær dejen ud i 8 stykker og placér dem på en bageplade med bagepapir.
- Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Et godt tip:
Scones skal helst spises samme dag. Ned dem med smør og evt. abrikosmarmelade og en kop varm te.