Teboller, glutenfrie
Opskrift på teboller uden gluten - fra 'Naturlig Glutenfri Bagning'
Antal: 12-14 stk.
Ingredienser:
- 500 g letmælk
- FiberHUSK®: 1 strøget spsk + 1 strøget tsk
- 620 g rismel
- 100 g Maizena (majsstivelse)
- 70 g sukker
- 80 g blødt smør eller margarine
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1/2 tsk stødt koriander
- 25 g gær
- 120 g æg
- 60 g rosiner
Fremgangsmåde:
- Dejen bør røres med maskine.
- Mælken lunes (håndvarm) og kommes i røreskålen sammen med Huskpulver.
- Blandingen røres i 5 min., så Huskpulveret gelerer.
- Melsorterne, sukker, smør, krydderier og smuldret gær afvejes i en skål.
- Æggene røres ind i den gelerede mælkeblanding. De afvejede ingredienser kommes ligeledes i røreskålen og røres med i 15 min.
- Rosinerne røres i.
- Røreskålen dækkes med plastfilm, og dejen forhæver ved 28 °C i ca. 30 min.
- Smør hænderne i olie, inden håndtering af dejen.
- Dej til en bolle tages op med en ske, trilles rund i hænderne og sættes på en bagepapir-beklædt bageplade.
- Bollerne dækkes med et let, fugtigt klæde og stilles lunt til hævning i 45 min.
- Bollerne smøres med sammenpisket æg.
- Bages ved 250 °C i 12-15 min.
Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning.
W. Ratje Frøskaller ApS.