Vanilje-muffins
Prøv vores opskrift på fristende vanilje-muffins
Antal: 12 stk.
Ingredienser:
- 150 g smør
- 150 g rørsukker
- ½ stang vanilje
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 2 spsk kokosmel
- Evt. 1 spsk hybenpulver
- ½ citron, skal og saft
- (i alt ½ dl citronsaft og vand)
12 tykke stykker mørk eller lys pålægschokolade og ananas-frugtkrymmel
Fremgangsmåde:
- Skær smørret i mindre stykker. Læg det på en tallerken, og lad det blive blødt.
- Tænd ovnen på 175ºC.
- Flæk vaniljestangen med en lille kniv. Skrab kornene ud. Kom dem i en skål med rørsukker og blødt smør. Rør blandingen med en håndmikser ca. 10 min., til det er luftigt.
- Riv citronskal fint ned i skålen. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
- Bland mel med bagepulver, kokosmel og evt. hybenpulver. Drys det lidt ad gangen i dejen, til den er ensartet. Spæd med saft af ½ citron med vand, til der er ½ dl og kom det i dejen.
- Fyld muffinformene ¾ op med dejen. Sæt bagepladen i midten af ovnen. Bag kagerne ca. 20 min. Stik et træspid i midten af kagerne. Hvis der er rå dej på, skal de bage videre.
- Læg pålægschokolade på hver kage, mens de endnu er varme: Bræk stykkerne over på midten og læg to stykker på hver kage. Drys med krymmel. Lad chokoladen størkne. Brug nødder, tørrede frugter, friske bær og frugtkrymmel.
Kilde: Katrine Klinken. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.