Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Vanilje-muffins

Prøv vores opskrift på fristende vanilje-muffins

Vanilje-muffinsAntal: 12 stk.

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • ½ stang vanilje
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk kokosmel
  • Evt. 1 spsk hybenpulver
  • ½ citron, skal og saft
  • (i alt ½ dl citronsaft og vand)
Pynt:
12 tykke stykker mørk eller lys pålægschokolade og ananas-frugtkrymmel

Fremgangsmåde:

  1. Skær smørret i mindre stykker. Læg det på en tallerken, og lad det blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 175ºC.
  3. Flæk vaniljestangen med en lille kniv. Skrab kornene ud. Kom dem i en skål med rørsukker og blødt smør. Rør blandingen med en håndmikser ca. 10 min., til det er luftigt.
  4. Riv citronskal fint ned i skålen. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
  5. Bland mel med bagepulver, kokosmel og evt. hybenpulver. Drys det lidt ad gangen i dejen, til den er ensartet. Spæd med saft af ½ citron med vand, til der er ½ dl og kom det i dejen.
  6. Fyld muffinformene ¾ op med dejen. Sæt bagepladen i midten af ovnen. Bag kagerne ca. 20 min. Stik et træspid i midten af kagerne. Hvis der er rå dej på, skal de bage videre.
  7. Læg pålægschokolade på hver kage, mens de endnu er varme: Bræk stykkerne over på midten og læg to stykker på hver kage. Drys med krymmel. Lad chokoladen størkne. Brug nødder, tørrede frugter, friske bær og frugtkrymmel.


Kilde: Katrine Klinken. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Sortér efter