Chokoladefondant
- En let og lækker chokoladebrownie i skål!
Mælkefri, glutenfri, nøddefri
4 stk. i 9 cm ramekiner (2 ½ dl) eller 6 stk. i ca. 6 cm (1 ½ dl)
Ingredienser:
- 50 gram kokosolie – gerne med smag
- 200 gram smeltechokolade 55-70 %
- 100 gram ahornsirup eller 80 gram kokospalmesirup
- 3 store æg eller 4 små – delt i hvider og blommer
Sådan gør du:
- Sæt ovnen til 200 grader almindelig ovn.
- Smør ramekin-formene med kokosolie.
- Hak chokoladen groft og smelt 2/3 af den i tykbundet kasserolle på lav varme, eller over et vandbad.
- Når chokoladen er smeltet, tages kasserollen af varmen. Tilsæt resten af chokoladen sammen med kokosolien. Lad det hele smelte sammen.
- Pisk æggehviderne helt stive. Sæt dem til side.
- Pisk ahornsirup og æggeblommer sammen til en lind creme. Vend den lune chokolade i med en dejskraber. Vend herefter æggehviderne i massen.
- Fordel massen i ramekinerne.
- Sæt ramekinerne i er ildfast fad. Hæld kogende vand i fadet, så det når 2,5 cm op ad siden på ramekinerne. Pas på med ikke at hælde vand i ramekinerne.
- Sæt fadet i ovnen – det er varmt!
- Bag i 20-25 minutter, eller til toppen er hævet op og har fået en fast struktur, når man trykker på den.
- Tag kagerne ud – de vil falde lidt sammen, og det er helt som det skal være, da det inderste stadig skal være lettere flydende/blødt.
- Servér med hjemmelavet mælkefri cremefraiche, mælkefri vaniljeis eller sorbet.
Kilde: madgudinden.dk