Grove scones med hasselnødder og quinoamel
Prøv vores opskrift på grove scones med hasselnødder og quinoamel
Dej:
- 150 g fuldkornsrismel
- 100 g quinoamel
- 100 g koldt smør
- 2 spsk honning
- 1 dl mandelmælk
- 1 æg
- 1 spsk bagepulver
- 1 nip salt
- 50 g hasselnødder, grofthakkede
- 1 æg til pensling
- Finthakkede hasselnødder
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°C.
- Bland rismel og quinoamel sammen i en skål.
- Smuldr det kolde smør i melblandingen.
- Pisk honning, mandelmælk og æg sammen.
- Hæld det i dejen sammen med bagepulver, salt og grofthakkede hasselnødder.
- Ælt dejen sammen, og rul den til en aflang "pølse", som deles i 12 stykker.
- Form stykkerne til små runde scones - 6 cm diameter.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med finthakkede hasselnødder.
- Bages ved 200°C i ca. 18 minutter, til de er gyldne.
- Tilsæt en smule frosne bær til dejen, fx hindbær, blåbær eller brombær – det giver en dejlig sødlig smag.
Kilde: Ditte Ingemann. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.