Nyborggaards crunchy hampeproteinbars
Nyborggaards crunchy hampeproteinbars
Ingredienser til 8-10 stk:
6 spsk havregryn
4 spsk jomfrukokosolie
4-5 spsk kokosmel (heraf også til drys)
2 spsk Nyborggaard hampeproteinpulver
2 spsk tørrede tranebær
3 spsk hele pekannødder og/eller mandler
1 spsk (evt. forspirede for mere crunch) solsikkekerner
4-6 spsk honning (6 spsk giver større fasthed end 4 spsk)
1 knsp salt
Lun forsigtigt samtlige ingredienser - undtagen hampeproteinpulveret - i en lille gryde. Det skal blot lunes, ikke koge. Når massen er blandet og flydende, tages den af varmen og der tilsættes hampeproteinpulver og røres grundigt. Fordel hampeproteinmassen i en lille form, foret med bagepapir. Drys med kokosmel og sæt det hele på køl i cirka en time. Hampeproteinbars skæres i passende stykker og opbevares i en lufttæt beholder på køl. Nydes bedst direkte fra køl.
Denne opskrift er udarbejdet af Anette Harbech Olesen, forfatter og aktuel med bøgerne Hjernegod mad og Glutenfri mad. Anette blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com.