Tatjana Albinus - Kyllingetærte
Lækker til middagsbordet eller i madpakken
Tærtebund:
- 150 g smør
- 100 g mandelmel
- 50 g sesamfrø
- 1 tsk salt
- 3 spsk loppefrøskaller
- 1 æg
- 2 store kyllingebrystfileter,
- kogt eller stegt
- 2 porrer
- 5 æg
- 1 dl græsk yoghurt
- 1-2 tsk salt
- 1 tsk paprika
- Peber
- Revet parmesanost
Fremgangsmåde:
- Mandelmel, sesamfrø, loppefrøskaller og salt blandes sammen.
- Smuldr smørret heri.
- Tilsæt æg, og ælt dejen ensartet.
- Rul dejen ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir.
- Læg dejen i en tærteform, og forbag den i ovnen ved 180º C i ca. 12 minutter.
- Tag tærtebunden ud, når den har opnået en gyldenbrun farve.
- Skær kylling og porrer i strimler, og fordel den på tærtebunden.
- Pisk æggene sammen med græsk yoghurt og krydderier.
- Fordel blandingen over tærtefyldet.
- Drys til sidst med en smule revet parmesan.
- Bag tærten ved 200º C i ca. 20 minutter, til osten er gylden.
Kilde: Tatjana Albinus. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.