Pitabrød med hummus
Prøv denne smagfulde opskrift på pitabrød med hummus til 4 personer.
Lækker opskrift fra Urtekram til 4 personer
Ingredienser:
Pitabrød:
- 25 g gær
- 1 tsk. agavesirup
- 1½ tsk. salt*
- 3 dl. lunken vand
- 1 spsk. græskarkernesmør
- 450 g durumhvedemel
Hummus:
- 400 g. kikærter på dåse
- ½ citron, saft herfra
- 1 spsk. tahin
- 1 fed hvidløg
- 1½ tsk. timian
- ½ dl. olivenolie
- Vand
- Salt og peber
Tahin dressing:
- 3 spsk. tahin m/salt
- 2 spsk. creme fraiche
- 1 dl. vand
- ½ tsk. chiliflager
- ½ citron, saft herfra
- 1 tsk. agavesirup
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i det lunkne vand sammen med salt, agavesirup og græskarkernesmør, og rør det sammen.
- Tilsæt herefter mel lidt af gangen indtil dejen er mættet. Dejen stilles til hævning overdækket i 1 time.
- I mens dejen hæver, laves din hummus. Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor. Hvis den er for tør kommes en lille smule vand i.
- Smag til med salt og peber.
- Lav dernæst dressingen. Rør alle ingredienserne sammen. Hvis dressingen er for tyk tilsættes mere vand.
- Efter hævning æltes dejen igennem igen, hvorefter den deles op i 8 lige store stykker som formes til boller.
- Rul bollerne flade med en kagerulle og placer dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag pitabrødene i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter.