Fantastiske falafler
Spis dem som hovedret, i pitabrød, wraps eller som en hapser i madpakken.
Ingredienser:
- 200 g kikærter*
- 1 håndfuld persille
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. stødt spidskommen
- Saft af 1 citron
- 1 finthakket løg
- 1 tsk. paprika
- 1 spsk. tahin
- Ghee og olivenolie til stegning
Fremgangsmåde:
- Blend alle indgredienserne til en ensartet masse og stil på køl i 15 min.
- Varm en dyb pande eller wok med rigeligt af olie og Ghee.
- Tag 1 tsk fars, og form en falafel i den ene hånd ved at klemme farsen godt sammen til en kugle.
- Steg kun 5-6 falafler ad gangen.
Falaflerne kan også bruges i pitabrød, wraps eller som en hapser i madpakken.
*Hvis du har valgt tørrede kikærter, skal de lægges i blød natten over.