Nordisk Løvstikkepesto
Prøv en lækker pesto med saft og kraft!
Opskrift: salattøsen.dk | Foto: Columbus Leth
Ingredienser:
- 30 g solsikkekerner
- 2½ dl koldpresset olie (oliven eller raps)
- 50 g parmesan
- 1 fed hvidløg
- 70 g løvstikke
- 1 bundt citronverbena (eller melisse)
- Saft af 1 citron
- Salt
Fremgangsmåde:
- Rist solsikkekerner på en tør pande til de er godt gyldne og dufter.
- Køl dem ned.
- Blend kernerne med olie, revet parmesan, hvidløg, løvstikke, 1 bundt citronverbena, salt og citronsaft.
- Husk at smage den til, den skal have godt med syre.
Brug eksempelvis pestoen i en lun salat m. lynsyltede rødløg, skvalderkål og nye danske kogte kartofler.
Ved at riste solsikkekernerne får den karismatiske løvstikke en lidt mildere smag, men stadig med kant.