Sojagryde med quinotto
Herlig vegetarisk opskrift på sojagryde med quinotto, champignon og forårsløg
Til 4 personer
Ingredienser:
- 75 g sojakød
- 250 g champignon
- 2 mellemstore løg
- 2-3 fed hvidløg
- 2 forårsløg
- ½ frisk chili
- 2 ds. hakket tomat
- ½ dl. tamari
- Salt
- Peber
- ½ tsk. røget paprika
- ½ spsk. tsk. kokosolie
- evt. ½ tsk. honning til at mildne det lidt syrlige smag fra tomaterne
- 2½ dl. sort quinotto
- 5 dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
Fremgangsmåde:
- Læg sojakødet i blød i vand ca. 30 minutter, og lad det dryppe af i en sigte.
- Rengør og hak champignon, og svits dem i kokosolie, til det meste vand er fordampet.
- Hak i mellemtiden løg, forårsløg, chili og hvidløg, og kom det i gryden til champignonerne.
- Svits det hele et par minutter, og tilsæt hakket tomat, sojakød og røget paprika.
- Lad det hele simre 15-20 minutter, til sojakødet er helt mørt, og sovsen er kogt lidt ind.
- Smag til med salt og peber og evt. ½ tsk. honning.
- Rist quinoaen i en tør gryde, til den begynder at gnitre lidt. Pas på det ikke brænder på.
- Tilsæt 2-3 dl. vand og lidt salt, og lad det koge sagte i 15 minutter.
- Lad det hvile yderligere 10 minutter.
Hent opskriften som PDF-fil HER.
Opskriften er venligst leveret af: Trine Vesteraa - www.trinevesteraa.dk.