Til 4 personer
Ingredienser:
- 75 g sojakød
 - 250 g champignon
 - 2 mellemstore løg
 - 2-3 fed hvidløg
 - 2 forårsløg
 - ½ frisk chili
 - 2 ds. hakket tomat
 - ½ dl. tamari
 - Salt
 - Peber
 - ½ tsk. røget paprika
 - ½ spsk. tsk. kokosolie
 - evt. ½ tsk. honning til at mildne det lidt syrlige smag fra tomaterne
 - 2½ dl. sort quinotto
 - 5 dl. vand
 - 1 ½ tsk. salt
 
Fremgangsmåde:
- Læg sojakødet i blød i vand ca. 30 minutter, og lad det dryppe af i en sigte.
 - Rengør og hak champignon, og svits dem i kokosolie, til det meste vand er fordampet.
 - Hak i mellemtiden løg, forårsløg, chili og hvidløg, og kom det i gryden til champignonerne.
 - Svits det hele et par minutter, og tilsæt hakket tomat, sojakød og røget paprika.
 - Lad det hele simre 15-20 minutter, til sojakødet er helt mørt, og sovsen er kogt lidt ind.
 - Smag til med salt og peber og evt. ½ tsk. honning.
 - Rist quinoaen i en tør gryde, til den begynder at gnitre lidt. Pas på det ikke brænder på.
 - Tilsæt 2-3 dl. vand og lidt salt, og lad det koge sagte i 15 minutter.
 - Lad det hvile yderligere 10 minutter.
 
Hent opskriften som PDF-fil HER.
Opskriften er venligst leveret af: Trine Vesteraa - www.trinevesteraa.dk.