Perlespelt med æble-ingefær-karry-mangosauce
Opskrift på perlespelt med æble, ingefær, karry og mango
Ingredienser:
- 3 løg i tern
- 2 tsk friskrevet ingefær
- 2 tsk olivenolie
- 1/2-1 tsk havsalt
- 1 tsk stærk karry
- 5 dl økologisk æblemost
- ½ glas mango marmelade
- 200 g perlespelt
- 100 g blomkål
- 100 g broccoli
Fremgangsmåde:
- Løgene svitses i olien sammen med karry.
- Æblemost, ingefær og salt tilsættes. Det simrer 10 minutter, sigtes og jævnes. Stilles koldt.
- Perlespelten skylles i koldt vand og bringes op at koge, hvorefter det stilles til at trække i det varme vand i 15 minutter.
- Når perlerne har den ønskede konsistens, skylles de i koldt vand. Blomkål og broccoli snittes i små buketter og vendes med den kogte perlespelt.
Saucen kan serveres ved siden af eller vendt i grøntsagerne og perlespelt.