Fladbrød med Rødbede Hummus
Ingredienser til fladbrød:
- 165 gr spelt mel
- 50 gr rug mel (mørk)
- 2 måleske NDS® Collagen (alle typer kan bruges)
- 1 tsk. groft salt
- 1 tsk. kommenfrø
- 2 tsk. bagepulver
- 200 gr yoghurt naturel
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. vand
Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt derefter resten af ingredienserne. Hvis en køkkenmaskine anvendes brug da dej krogen på medium hastighed i 3 minutter, indtil dejen er lind og hænger sammen som en dej.
Del op i 6 kugler og rul dem ud til ½ cm tykkelse.
Opvarm en pande på medium varme. Tilsæt olivenolie og steg 1 ½ - 2 minutter på hver side.
Ingredienser til Rødbede Hummus:
- 2 rå rødbeder (ca. 125 gram hver)
- 1 dåse kikærter skyllet og af drænet
- 1 spsk sesam tahin
- 2 spsk citronsaft
- Skrællen at ½ citron
- ½ tsk. kommenfrø
- ½ tsk. tørrede chili flager
- 60 ml olivenolie
- 1 spsk. olivenolie (bruges når rødbeden steges i folien)
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. NDS® Probiotic (alle typer dog ikke Probiolax) tilsat 60 ml vand som skal stå i min. 15 minutter
Tænd ovnen på 200 grader celsius. Pak de hele rødbeder ind sammen med 1 fed hvidløg og 1 spsk. oliven olie lidt salt og peber tilsættes. Bages i oven i cirka 1 time. De skal være helt møre til sidst.
Tag ud af ovnen og skræl rødbederne. Blend dem sammen med hvidløget og sammen med resten af ingredienserne. Smag til med evt. mere salt og peber
Pynt: Feta ost, tørret dild og kerner og frø
Opskriften er sponsoreret af Engholm NDS