Blomkålsris
Sundt, smagfuldt og kaloriefattigt tilbehør til maden.
Hvad er blomkålsris?
Blomkålsris er fantastiske – de smager godt, de indeholder få kalorier og så er det en super nem måde at få mere kål gennem din daglige kost. Ved at vælge blomkålsris fremfor almindelige ris, kan du nedsætte dit indtag af stivelse utroligt meget. Blomkål indeholder ca. 0,01% stivelse, mens almindelige ris indeholder ca. 70% stivelse. Dette kan dog variere en smule, alt efter typen af ris.
Hvordan laver man blomkålsris?
Det er faktisk utroligt nemt at lave dine egne blomkålsris. Det eneste du skal bruge, er et økologisk blomkål fra dit lokale supermarked, eller måske fra en lokal gårdbutik. Derudover skal du bruge et rivejern. Blomkålet skylles grundigt hvorefter det rives til ”ris”. Husk at fjerne både blade og stokken – disse skal ikke med i de færdige blomkålsris.
Voila – du har nu lækre, smagfulde og kaloriefattige blomkålsris.
Hvor kan man købe blomkålsris?
Blomkålsris er nemme at lave selv, men du kan faktisk også købe dem færdige. Du finder dem ofte på frost eller i køledisken hos forskellige forhandlere. Hvis du selv laver dine blomkålsris, kan du selvfølgelig også fryse dem ned. Sørg blot for at det bliver gjort lige efter blomkålet har været en tur igennem rivejernet.
Sådan bruger blomkålsris
Du kan som udgangspunkt bruge blomkålsris i alle de retter, hvor du ellers ville bruge almindelige ris. Blomkålsris kan både koges, steges og varmes i ovnen – de smager lige godt uanset hvad du vælger. Sidst, men ikke mindst, kan du også spise blomkålsrisene rå.