Spinat Vafler
Uden gluten, mælkeprodukter og nødder
INGREDIENSER: til ca. 4 vafler
- 200 ml hamp mælk
- 80 gr. spinat blade
- 120 gr. glutenfri mel
- 80 gr. glutenfri havre mel
- 80 gr. plantebaseret smør
- 1 æg
- 1 spsk. xylitol sødemiddel
- 2 måleske NDS® Collagen pulver (alle NDS® typer kan bruges)
- 2 ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- ¼ stødt hvidt peber
TILBEREDNING
- Bland det glutenfri mel, havre mel, bagepulver, salt, hvid peber og xylitol sammen i en skål.
- Skyl spinaten, hæld hamp mælken i en blender eller skål hvis stavblender anvendes, sammen med spinaten til der er helt grønt og fint. Pisk ægget med.
- Smelt smørret.
- Mix melblandingen sammen med spinat og hamp blandingen og bland det smeltede smør i.
- Tilsæt NDS® Collagen og lad dejen hvile i 30 minutter.
- Anvend plantebaseret smør til af smøre det godt opvarmede vaffeljern med.
- De skal stege lidt længere end almindelige vafler, de tog 3 minutter på vores vaffeljern, men prøv jer frem da vaffeljern er meget forskellige.
FORSLAG TIL SERVERING
- ½ avocado per person most lidt ud med citronsaft. Nogle spinatblade
- 1 pocheret æg per person
- Champignoner sauteres i olivenolie med salt og peber
- Drys tørrede chili flager over retten
Opskriften er sponsoreret af Engholm NDS