Græskarkarrysuppe
Prøv den smagfulde suppe med NDS Collagen
Ingredienser:
- 450 gram græskar (skrællet og uden kerner)
- 2 fed hvidløg
- 1 medium løg
- 1 medium gulerod
- 1 bladselleri (stængel)
- 1 chili (uden kerner)
- Juice fra 1 limefrugt
- 4 tsk. kokosnøddeolie
- 1 tsk. mild karry pulver
- 2 spsk. honning
- 500 ml grøntsagsbouillon
- 150 ml kokosmælk
- 2 måleske NDS® Collagen (måleske er ilagt i dåsen) Enhver type NDS® Collagen kan bruges
- Smages til med salt og frisk kværnet peber
Garniture:
- 1 spsk. mandel flager
- 1 spsk. græskarkerner
- Begge ingredienser ristes på panden med en knivspids karry pulver
- 2 spsk. frisk koriander
Sådan gør du:
- Tænd ovnen (180 grader varmluft)
- Skær græskar i mindre stykker
- Læg dem i ovnfast fad med 2 spsk. kokosolie, 1 tsk. karry og ½ tsk. salt samt peber.
- Dæk til med folie og stil i den forvarmede ovn i 15 min.
- Tag ud af ovnen og tilsæt honningen og sæt tilbage i ovnen i yderligere 5 min. uden folie.
- Snit gulerod og bladselleri i fine stykker.
- Mens græskaren er i ovnen, varmes 2 tsk. kokosolie i en gryde (som skal bruges til at lave suppen i)
- Tilsæt de fint snittede grøntsager og presset hvidløg til gryden samt en knivspids salt og steg på medium varme i 10 min. med låg på.
- Tilsæt kokosmælk den fintsnittede chili og steg yderligere 5 min.
- Tilføj nu græskarstykkerne (check at de helt gennemstegte) og bouillon til grøntsagerne og lad det simre i 10 min. med låg på.
- Tilsæt kokosmælk og NDS Collagen pulver og saften fra limefrugten. Lad det simre i 5 min. og blend det til en suppe. Smag til med salt og peber.
Serveres med de ristede mandel flager og græskarkerner, frisk koriander og evt. dekorere med lidt kokosmælk.
Kilde: NDS - www.engholmnds.dk