Grillspyd med Flaming Dust
Flaming Dust er en krydderiblanding med sin helt egen historie. Flaming Dust er udviklet af det svenske Team Flaming Pig BBQ til DM i Grill 2013, hvor den blev nr. 1 i kategorien Bedste Grillrub. Flaming Dust har en fantastisk smag fra fennikel, lakridspulver og stjerneanis kombineret med ingefær og oregano – og med ”flammer” fra røget paprika og chili. Suveræn til lyst kød og fisk.
Flaming Dust Kebab med fisk
Grillspyd er en klassiker på grillen, de er nemme og hurtige at tilberede og du kan bruge årstidens grøntsager og frugt, kombineret med et fast stykke fisk. Beregn ca. 100 gram fisk pr. person.
Spyd med laks | Spyd med sandart | Rub |
Laks | Sandart |
2 tsk. Flaming Dust |
Blommer |
Nektariner |
1 ½ tsk. brun farin |
Forårsløg |
Asparges | 1 ½ tsk. salt |
Lime |
Citroner |
(til ca. 500 gram fisk) |
Gul courgette |
Start med at blande rub’en. Skær fiskestykkerne i 2×2 cm tykke stykker, rub fuskestykkerne og lad dem stå ca. ½ time. Skær blommer/nektariner og citrusfrugter i både, skær forårsløg/asparges i ca. 4 cm lange stykker, og skær courgetten i skiver og halvér dem.
Kom grøntsager, frugt og de ’rubbede’ fiskestykker på grillspyd. Pensl grøntsagerne med olie -måske tilsat det sidste af rub’en – inden spyddene grilles i ovnen, på grillpanden eller på grillen ca. 4-5 minutter, alt efter hvor intens varmen er.
Servér grillspyddene med en knasende sprød kålsalat og grillede stykker brød med et dryp olie.
Opskriften er venligst udlånt af: Mill & Mortar