Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Pasta med grønkålspesto

Smagfuld pastaret med bl.a. grønkål, persille, mandler og hvidløg.

 

Pasta med grønkålspesto

4 personer

  • 2 tsk. salt
  • 500 g frisk fuldkornslinguine eller anden fuldkornsspaghetti
  • ca. 1 dl finthakket basilikum
  • 1 bundt bredbladet persille (ca. 1½-2 dl)
  • 300-400 g grønkål
  • 1 dl ristede mandler
  • 1-2 fed hvidløg
  • saft og skal af 1 citron
  • ½ dl olivenolie (du kan tilsætte mere efter behov) 

Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt salt og pasta, og kog i 10-12 minutter. Gem 1 dl af kogevandet.

Pesto 
Rens og ordn de friske krydderurter, og dup dem i et viskestykke, så de ikke er våde. Hvis ikke du har købt grønkål, der er klar til brug, rens da grønkålen grundigt. Giv kålen et hurtigt opkog i kogende vand, ca. 1 min. Tag grønkålen op af vandet, og kom den straks i et isbad for at stoppe kogningsprocessen. Dup herefter grønkålen tør i et viskestykke. 
Hak mandler til en ensartet fin størrelse i en blender eller foodprocessor. Tilsæt hvidløg, olie og skal og saft fra en citron. Smag til med salt og peber.

Tilsæt de friske krydderurter og grønkål, og blend det hele sammen, til det har en ensartet konsistens.

Kom pastaen tilbage i gryden, tilsæt pesto og ca. ½ dl af kogevandet eller mere alt efter behov. 
Server evt. med friskrevet parmesan.

Energi pr. portion 
Energi: 400 kcal, 15 g protein, 38 g kulhydrat, 18,7 g fedt og 12,7 g kostfibre.

Ønsker du at spare kalorier
Brug 200 g spidskål som pasta. Giv evt. kålen et let opkog inden servering.
Energi: 268 kcal, 12,2 g protein, 11,5 g kulhydrat, 17,3 g fedt og 11,8 g kostfibre.

Hvis du er fysisk aktiv, tilsæt
2 spsk. hampefrø til din pesto, og byt den almindelige pasta ud med bønnepasta.
Energi: 573 kcal, 31,6 g protein, 44,5 g kulhydrat, 27,7 g fedt og 18,4 g kostfibre.

 

Udlånt af: Stina Dannerfjord, ernæringsekspert

Sortér efter