Falafler med økologiske kikærter
Prøv dem i pitabrød, wraps eller salaten.
Tilberedningstid: 45 min. Aktiv tid: 20 min.
Antal: 4 personer
Ingredienser:
- 175 g Toftkær forkogte økologiske kikærter
- Bouillon – efter eget valg
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- 1 løg
- 1,5 spsk. citronsaft
- 1 tsk. bagepulver
- 3 tsk. spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander (kan undlades)
- 2 æg
- 5 spsk. rasp
- 2 tsk. salt
Tilberedning:
Kog kikærterne i bouillon i 12 min. Blend kikærter, med løg, hvidløg, persille, spidskommen, koriander og salt i en foodprocessor. Bland massen med rasp, bagepulver og æg. Form falaflerne til kugler og pensl dem med lidt olie, bag dem ved 200 grader i 30 min. Vend dem evt. undervejs og pensl med olie igen.
Forslag til tilbehør: Pita, durum, salat, tomat, agurk, avokado, urtedressing eller cremefraiche