Indiske gurkemejeris
Se opskriften på skønne gurkemejeris
4 personer
Ingredienser:
• 200 g løg
• 3 stk. kardemommefrøskapsler
• 10 stk. peberkorn
• 5 stk. nelliker
• 1 tsk. stødt spidskommen
• 1,5 tsk. gurkemeje
• 3 dl basmatiris
• 6 dl vand
• 0,25 tsk salt
• 3 g frisk koriander(3 g = en håndfuld)
Hvordan
Skræl og hak løget fint og steg det, indtil det er klart
Tilsæt de hele krydderier (knus kardemommefrøskapslerne let) og rist dem kort igennem
Skyl risene i koldt vand og dryp dem godt af, hvorefter de sammen med gurkemeje tilsættes blandingen i gryden
Vend blandingen godt sammen, hæld vand og salt (efter anvisningen på ris-pakken) ved og lad det hele småkoge under låg i 12 minutter
Sluk for blusset og lad risene trække under låg i yderligere 12 minutter – smag evt. til med ekstra salt
Pynt med friske korianderblade
TIP!
Putter du 1 dl frosne majs og 1 dl frosne ærter ned til risene, når de står og trækker, får du lidt ekstra farvespil i risene – og en virkelig hurtig og nem frokost.
Kilde: www.veganer.nu