Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Frækkedeller

Se opskriften fra september magasinet .....

De lækreste saftige veganske/vegetariske frikadeller. Smager som 'almindelige' frikadeller og får en lækker sprød skorpe. 

Kan steges på panden eller bages i ovnen (uden fedtstof)

Giver: 13-15 deller

Ingredienser
200 g svampe champignon (gerne brune), Porto Bello, Porto Blanco, shiitake eller en blanding
150 g fast tofu (Drænet vægt)
1 dl havregryn (glutenfri eller boghvedegryn for glutenfri version)
1,5 dl kogte brune ris (Svarer til ½ dl ukogt. Alternativt brug quinoa)
1 tsk stærk sennep
2 tsk. tamari (GF) eller sojasauce
3/4 tsk friskkværnet peber - det er ret meget!
1 tsk salt
2 tsk gul fiberHUSK
1 løg
2-3 fed hvidløg
50 g valnødder

Sådan gør du
Skær det værste jord fra svampene og fjern det sidste jord ved at tørre det væk med et sykke køkkenrulle. Hak dem til små tern på omkring 1 cm. Steg dem UDEN olie indtil det meste af væsken er stegt væk. Det tager noget tid, mindst 10 minutter indtil de ikke afgiver mere væske.
Imens hælder du vandet fra tofuen og presser yderligere lidt væske fra med hænderne. Smuldr den groft og kom den i en stor skål.

I samme skål hælder du havregryn, kogte ris, krydderier (sennep, tamari, peber, salt) og den tørre HUSK. Når svampene er færdige skal de også heri.
Skær løg og hvidløg i meget fine tern og steg i lidt olie eller vand på en pande til de er blanke men ikke brankede. Kom dem i skålen med de øvrige ingredienser.

Blend farsen relativt kort igennem med en stavblender eller en foodprocessor - det skal IKKE blive cremet, men stadig have lidt store krummer og samtidig kunne hænge nogenlunde sammen når du former det med hænderne. Evt. kan du nøjes med at køre ⅔ af farsen lidt i maskinen og så blande det med den sidste ⅓ bagefter, så er du sikker på at der bliver lidt bid tilbage. Det er virkelig vigtigt, ellers bliver de færdige frikadeller for fugtige indeni. Alternativt hak det hele grundigt igennem nogle minutter med en stor kniv.

Til sidst hakker du valnødderne og kommer dem i. Den føles lidt tør og hænger fint sammen når du former den.

Saml farsen og lad den trække i 15-30 minutter, så hænger frækkedellerne bedre sammen. Del farsen i 13-15 klumper, pres hver klump godt sammen og form så dellerne, så de bliver så kompakte som muligt. Kom olie på panden eller pensl dellernes underside inden du lægger dem på, så du er sikker på at de ikke hænger fast. Steg frækkedellerne ved medium varme 5-7 minutter på hver side og unlad at skubbe/vende/røre dellerne før de har fået skorpe på den ene side - det tager nogle minutter. 

Pensl oversiden med olie eller hæld ekstra olie på panden og vend så frækkedellerne: Det gør du ved at føre du din paletkniv med et hurtigt og bestemt ryk ind uder dellen samtidig med at du presser paletkniven ned mod panden. 

Kilde: www.plantepusherne.dk


Sortér efter