Yellow Rice, lammekoteletter
Yellow Rice, lammekoteletter, agurksalat og chutney
Yellow rice er en krydderiblanding, som er sammensat af alt det gode fra de srilankanske skovhaver og er en klassisk ret i det sydlige asien. Yellow Rice har en krydret og mild smag og er perfekt til at pifte dine risretter op med. Vi har pakket blandingerne i breve, så du bare skal komme indholdet fra brevet i gryden med ris, inden den koges. I hvert brev er der hel kardemomme, stødt gurkemeje, karryblade, kanelstænger, sort peber og nelliker, alt sammen økologisk.
Denne ret har masser af smag, er virkelig nem at tilberede og lyser flot op. Du kan skifte lammekoteletterne ud med fx spareribs, kyllingelår eller et stykke fisk – hvis du skal have en kødfri dag, kan du bruge grillede auberginer, rød peberfrugt og svampe. Når du spiser Yellow Rice, er der ikke behov for sauce, men en god chutney er lækkert at servere til.
Ingredienser
3 dl ris
1 brev Yellow Rice (beregn 2-3 dl ris til 1 brev Yellow Rice)
Salt
Peber
4 lammekoteletter eller 8-10 Lamb Chops
1 agurk, 1/2 rødløg, lidt rød chili, friske korianderblade, saft af 1 lime og 50 g Marcona mandler med Citron & Havsalt
Chutney – vi har købt en god færdiglavet Mango-chutney, men måske du har en opskrift du vil dele med os?
Sådan gør du
Kog ris, som du plejer, men kom krydderierne fra brevet med Yellow Rice i gryden fra start. (Bemærk at du skal tage krydderierne UD af det gennemsigtige brev, som de ligger i)
Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i halvtykke skiver. Skær løget i supertynde løgbåde, skær chili i fine skiver eller hak den, alt efter chiliens styrke. Hak korianderbladene groft og bland det hele sammen. Pres citronsaft ud over salaten og top med mandlerne.
Steg lammekoteletterne på panden, drys med salt og friskkværnet peber og lad dem hvile et par minutter. Server lammekotteletterne med den flotte gule ris, agurk/koriandersalat og chutney.
TIP
Du kan også bruge Yellow Rice til rispilaf med løg og peberfrugter eller til en kold rissalat med sprødt grønt og friskt frugt.
Opskriften er venligst udlånt af: Mill & Mortar