Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Gærflager: Vegansk og glutenfri

Gærflager er et sundt alternativ til ost hvis du lever vegansk, men hvad er gærflager egentligt? Læs mere her i artiklen.

Gærflager

 

Hvad er gærflager?

Gærflager er helt fantastiske fordi de er perfekte til veganere. Måske har du aldrig før hørt om gærflager eller også er den veganske verden helt ny for dig, og du er derfor først nu stødt på den helt særlige ingrediens. Gærflager er utroligt populære i det veganske køkken, hvilket skyldes dets mange anvendelsesmuligheder. 

Selvom navnet måske leder tankerne hen på almindelig gær til bagning, så har de to typer gær ikke særligt meget med hinanden at gøre. Gærflager er dyrket på et restprodukt fra sukkerproduktionen og er en form for inaktiv gær. Det betyder også, at gærflager ikke har en virkning i forhold til hævning under bagning. 

Når du køber gærflager og åbner pakken, vil du se små, tynde og lyse flager der egentligt ikke ser ud af det store. Men bare rolig – gærflager er helt fantastiske, især til dig der lever vegansk.

 

Hvad består gærflager af?

Der er en lille forskel på hvordan gærflagerne fremstilles, alt efter hvilken producent af gærflagerne der er tale om. Hos Helsam forhandler vi gærflager fra Natur-Drogeriet og Rapunzel og her fortæller vi dig, hvordan de to forskellige, men alligevel samme produkter, fremstilles.

Gærflager fra Natur-Drogeriet er glutenfrie gærflager af inaktivt bagegær. Gærflagerne er dyrket på økologisk sukkerroemelasse og har en mild ostesmag. Gærflager fra Rapunzel er ligeledes dyrket på økologiske kornprodukter samt hvedemel. 

 

Gærflager til veganere

Hvad kan gærflager bruges til i en vegansk kost? Du kan bruge gærflagerne som smagsgivere i et væld af retter. Udover at smage af ost, kan gærflager frembringe en lækker umami smagsoplevelse. Brug f.eks. gærflager som erstatning for ost i din veganske lasagne.

 

Bechamelsauce til din lasagne

Elsker du lasagne, men savner du smagen af ost? Når du laver bechamelsaucen til din lasagne, kan du bruge gærflager som ingrediens og smagsgiver. Saucen får en mild smag af ost og smager fantastisk. 

Til den perfekte bechamelsauce skal du bruge:

Plantesmørrelsen smeltes hvorefter hvedemelet tilsættes. Rør kortvarigt rundt og tilsæt vand. Rør igen rundt i blandingen, indtil den begynder at tykne. Saucen skal nu boble 2-3 minutter for til sidst at smages til med de resterende ingredienser. Sojacremen tilsættes til allersidst. 

Sortér efter