Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Oliventapenade

Har du prøvet oliventapenade? En skøn dip til aftensmaden med en skøn krydret smag. Læs mere om oliventapenade her, og bliv klogere på hvad den grønne spise indeholder.

Oliventapenade

 

Hvad er oliventapenade?

Oliventapenade er som navnet antyder, tapenade med oliven. Tapenade er en smagfuld og cremet spise, som kan nydes til mange forskellige retter, eller smøres på friskbagt brød. Oprindeligt stammer tapenade fra middelhavsområdet, hvor den har været en del af måltiderne gennem flere tusind år. I dag er oliventapenade fremstillet på en lidt anderledes måde, men har stadig en helt fantastisk smag.

Hvad indeholder oliventapenade?

En oliventapenade består af få ingredienser, hovedsagligt oliven, salt og krydderier. Derfor er det også utroligt nemt at lave din egen oliventapenade helt fra bunden. Hvis ikke du vil stå i køkkenet og lave en hjemmelavet oliventapenade, kan du købe en færdiglavet. 

Prøv f.eks. de lækre oliventapenader fra danske Rømer, som er økologiske og fulde af smag. Rømer fremstiller to forskellige oliventapenader – den ene er grøn og den anden sort. Forskellen er, at der er anvendt grønne oliven i den ene og sorte oliven i den anden. Derudover indeholder den grønne oliventapenade både ekstra jomfruolivenolie, havsalt, basilikum og oregano. Den sorte oliventapenade indeholder havsalt, hvidløg, eddike, ekstra jomfruolivenolie samt oregano.

Hvordan kan oliventapenade bruges?

Oliventapenade kan bruges som dip, både til grøntsager og til kød. Du kan også dryppe oliventapenade over din salat og bruge den som en lidt anderledes dressing. 

Hvordan laver man oliventapenade?

Har du mod på at lave din egen oliventapenade? Så læs med her, hvor du får en opskrift på en nem oliventapenade.

Du skal til en stor portion bruge følgende ingredienser:

  • 500 gram grønne eller sorte økologiske oliven
  • 2 fed hvidløg, gerne økologisk
  • 2 tsk. økologisk oregano, timian eller basilikum
  • 1,5 dl økologisk olivenolie
  • Havsalt, himalayasalt eller andet salt som bruges til at smage oliventapenaden til med

Til at starte med skal du dræne dine oliven så der ikke er vand tilbage. Pres de to hvidløg og bland både krydderi og olivenolie sammen olivenerne. Nu skal hele blandingen blendes så den får en lækker og grov konsistens. Til sidst skal du smage blandingen til med salt og voila – du har nu din egen hjemmelavede oliventapenade.

Sortér efter